Så här kan vi hjälpa dig

Att förlora en närstående är en livsomvälvande händelse som förändrar tillvaron på djupet. Det kan vara oerhört svårt att förstå och acceptera det som har hänt, och tankar och frågor kan vara överväldigande.

Vi förstår att dödsfallet också väcker många praktiska frågor, och vi är här för att hjälpa er genom denna svåra tid. Med vår långa erfarenhet av att stödja familjer skapar vi begravningar som är skräddarsydda efter era specifika önskemål.

När ni väljer att anlita oss kan ni vara trygga i att vi ger er vårt löfte – ni kommer att få den bästa hjälpen som vi kan erbjuda. Vi sätter er och era behov i fokus och arbetar för att göra denna process så smidig och stödjande som möjligt.

Vårt företag håller strikt tystnadsplikt, och ni kan vara trygga i att all information och allt som sägs till oss förblir konfidentiellt.

 

Om dödsfallet inträffar på ett sjukhus kommer personalen att se till att den avlidne förs till bårhuset. Om dödsfallet inträffar på en annan plats, vänligen kontakta oss för hjälp med transporten till bårhuset.

Det finns alltid möjlighet att ha en enskild avskedstund och se den avlidne igen innan begravningen. Kontakta oss på Bedrot Begravning så hjälper vi er med detta arrangemang.

Vi samarbetar med er för att planera begravningen. Här får ni möjlighet att framföra era önskemål och ställa alla era frågor. Därefter tar vi ansvar för att boka och samordna kontakter med församlingar, tidningar, officianter, florister och andra involverade parter.

Enligt svensk lag har ni 30 dagar på er att genomföra begravningen. Detta innebär att den avlidne antingen ska kremeras eller gravsättas med kista (jordbegravning) inom 30 dagar från dödsfallet. Dispens för att förlänga tidsramen kan beviljas av Skatteverket om ansökan uppfyller särskilda krav.

Om ni väljer att ha en begravning med urna, det vill säga att den avlidne kremeras innan begravningen, måste detta ske inom 12 månader enligt lagstiftningen.

Oavsett vilket alternativ ni väljer är det viktigt att ni påbörjar planeringen av begravningen så snart som möjligt. Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar.

Christian Bedrot

Begravningsentreprenör

0470-77 55 50

info@bedrotbegravning.se

För många familjer är minnesstunden en viktig del av begravningsdagen. Berätta om era idéer så hjälper vi er att utforma en personlig och vacker minnestund som passar just er.

Vi erbjuder våra juridiska tjänster till er. En bouppteckning måste upprättas och vara inskickad inom 4 månader efter dödsfallet. Handläggningstiden på Skatteverket varierar och det kan dröja innan den registreras. För närvarande är det 11 veckors väntetid att få bouppteckningen registrerad. Efter registrering kan arvskiftet påbörjas. Vill ni ha hjälp med testamente eller andra juridiska dokument så ordnar vi det åt er. Ett dödsfall aktualiserar ibland behovet av testamente.

Varmt välkommen
att besöka oss.

Ring: 0470 - 77 55 50

Vi har jour dygnet runt

Öppettider:
Måndag - Fredag
9.00 - 16.00
Övriga tider efter överenskommelse.