Avsked innan begravningen

Att se er närstående igen kan vara omgärdat med blandade känslor.
Vi människor har ett stort behov av att förstå vad som händer och få svar på de frågor vi har. Extra viktigt är det när ett dödsfall kommer oväntat.

Vi bäddar kistan

Efter att ni valt kista beger vi oss till den plats som den avlidne vistas på, vanligtvis ett bårhus. Vi gör den avlidne i ordning och bäddar ner. Ni kan välja att vi klär på den avlidne i sina egna kläder. Om detta redan är gjort på vårdboendet behålls dessa oftast på.

Alternativet till egna kläder är en vit dräkt som kallas svepning. Denna ser ut som en vit skjorta med långa ärmar.

Vill ni delta i omhändertagandet får ni gärna vara det.

 

Avskedet

Vanligtvis så sker avskedstagandet med öppen kista några få dagar efter dödsfallet. Vänta inte allt för länge. Vi träffas på den tidpunkt, dag och plats som vi planerat. Det kan vara i en kyrka men oftast i ett kapell. Vi anländer en stund före avtalad tid och förbereder det som skall göras. Vi tänder upp ljus,  öppnar kistan och ser till att allt är i sin ordning. När ni anlänt och känner er redo visar vår representant in er i rummet där kistan står. Ni tar den tid ni behöver. Vi finns  hela tiden i närheten som ett stöd eller för att svara på frågor. Sitt gärna ner om ni vill. Kanske någon vill lägga en minnessak i kistan. Denna stund kan ni utforma precis som ni vill. Man kan spela ett musikstycke eller läsa en text.

 

Bisättning

När ni känner er redo läggs kistans lock på plats och vi lämnar rummet tillsammans. När vi skiljts åt kommer kistan att föras till bisättningsrummet, en plats där kistan förvaras fram till begravningen.

Varmt välkommen
att besöka oss.

Ring: 0470 - 77 55 50

Vi har jour dygnet runt

Öppettider:
Måndag - Fredag
9.00 - 16.00
Övriga tider efter överenskommelse.