Planering av begravning

Efter flera års erfarenhet av att möta familjer som har förlorat en anhörig, är vi på Bedrot begravning medvetna om att alla familjer och relationer är unika. Önskemål kring begravningar kan variera stort och vi är här för att se till att ni får precis den begravning ni önskar. Med vår kompetens kan ni känna er trygga genom hela processen. Oavsett om ni önskar en liten och intim begravning i den närmaste familjekretsen eller en större ceremoni med många gäster, har vi både resurser och kompetens för att hjälpa er. Hos Bedrot begravning tar vi hand om er från det att dödsfallet inträffar till att gravstenen är på plats.

Välkommen till vår vackra och trivsamma miljö när ni besöker oss för att planera begravningen. Alternativt kan vi träffa er hemma, i en miljö där ni känner er bekväma. Vi anpassar oss efter era önskemål och takt.

Vi är här för att underlätta för er genom hela processen. Vi hjälper er att boka plats för begravningen och alla medverkande, och tar hand om all logistik för att se till att allt flyter smidigt från planeringen fram till själva begravningsdagen, och även därefter.

Vi förstår att det kan vara svårt att besöka en begravningsbyrå för första gången. Därför lyssnar vi noggrant på era önskemål och förklarar alla moment som ingår i en begravning. Vår främsta målsättning är att ni ska känna er trygga och omhändertagna. Vi hjälper er även med att utforma en dödsannons och ger er en exakt kostnadsuppskattning för den. Om ni önskar kan ni till och med förbereda annonsen i förväg genom att klicka här.

Vi är lyhörda för era önskemål och förstår att den avlidnes vilja är lika viktig som era egna önskningar. Vi vill att ni ska bära med er ett minnesvärt avsked och en värdig begravning. Tillsammans löser vi praktiska frågor inför begravningen, och våra rådgivare finns tillgängliga för er under hela processen – från planering till genomförande och uppföljning.

Vi hjälper er att välja mellan kyrka eller kapell för begravningen och bokar plats och tid utifrån era önskemål. Om ni önskar en särskild präst eller officiant kontaktar vi denne och bekräftar bokningen skriftligt.

Vi frågar er om ni vill ha en kremering eller jordbegravning, och om ni väljer jordbegravning kan ni själva få bära kistan eller så bär våra bärare åt er.

För att tillkännage dödsfallet kan vi skapa en dödsannons i dagstidning eller ett digitalt minnesrum. Vi hjälper er att välja musik som passar för begravningen, antingen solosång, instrumental musik eller inspelad musik. Vi kan även utforma programkort som en agenda med musikstycken och psalmer.

Vi lyssnar på era önskemål och ser till att begravningen blir precis som ni vill ha den. Våra rådgivare finns tillgängliga under hela processen, från planering till uppföljning. Vi strävar efter att ge er en trygg och personlig service.

Begravningen

 • Vi hjälper er att välja mellan kyrka eller kapell för begravningen och planerar datum och klockslag utifrån detta.
 • Om ni har önskemål om en särskild präst eller officiant så kontaktar vi denne och bekräftar allt skriftligt.
 • Vi frågar om ni vill ha kremering eller jordbegravning och om ni väljer jordbegravning kan ni få vara med att bära kistan.
 • Vi kan annonsera dödsfallet i dagstidningen eller skapa en digital annons och ett digitalt minnesrum åt er.
 • Vi hjälper er att välja musik och skapa ett programkort med era önskemål.

Kista och urna

 • Vi har ett urval av kistor och urnor i ett angränsande rum eller i en katalog/digitalt på vår hemsida.
 • Vi visar olika blomsterutsmyckningar utifrån val av kista. Övriga släktingar och vänner kan kontakta oss eller sin lokala blomsterhandel för att välja ut de blommor de vill ge.

Minnesstund och avskedstagande

 • Vi kan hjälpa till med minnesstunden och servera lämplig mat.
 • Vi ordnar enskilt avskedstagande om ni vill se er anhörige en sista gång eller sitta jämte den stängda kistan.
 • Vi klär på den avlidne i de kläder ni lämnar eller i en svepdräkt om ni inte har egna önskemål.

Sammanställning

 • Vi presenterar det vi kommit överens om i en dokumentation med tillhörande prisuppgift.
 • En rådgivare följer er genom hela uppdraget för att säkerställa bästa möjliga kvalitet.

Ekonomi & Juridik

När någon avlider kan det vara en stressig tid för alla berörda parter. Dödsfallet väcker ofta juridiska och ekonomiska frågor kring dödsboet. Du kanske undrar över arvsfördelning och hur man hanterar dödsboets ekonomi. Vi på Bedrot Begravning är här för att bistå dig. Vi erbjuder våra juridiska tjänster för att underlätta denna komplexa process.

En bouppteckning måste upprättas och vara inskickad inom 4 månader efter dödsfallet. Vi är medvetna om att handläggningstiden hos Skatteverket kan variera och att det kan ta tid innan bouppteckningen blir registrerad. Men du behöver inte vara orolig, vi vägleder dig genom hela processen. När bouppteckningen har blivit registrerad kan arvskiftet påbörjas, och vi finns här för att hjälpa dig med allt från testamenten till andra juridiska dokument.

Låt oss ta hand om det betungande arbetet så att du kan fokusera på att ta hand om dig själv och dina närstående under denna svåra tid. Kontakta oss på Bedrot Begravning för att få professionell hjälp och rådgivning. Vi finns här för dig och står vid din sida.

Varmt välkommen
att besöka oss.

Ring: 0470 - 77 55 50

Vi har jour dygnet runt

Öppettider:
Måndag - Fredag
9.00 - 16.00
Övriga tider efter överenskommelse.